Тіллерсон назвав провалом ядерну угоду з Іраном

Тіллерсон назвав провалом ядерну угоду з Іраном

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Іранська ядерна угода була провалена й не досягла поставлених перед нею цілей.

З відповідною заявою він виступив у середу, під час спеціального брифінгу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повністю переглянемо угоду JCPOA (Спільний комплексний план дій, який також називають Іранською ядерною угодою – ред.), що насправді не досягла своїх цілей", - заявив Тіллерсон.

Він підкреслив, що ця домовленість, укладена попередньою адміністрацію, відображає невдалий підхід до розв'язання всіх проблем, які Іран створює в регіоні.

За словами держсекретаря США, Іран є "світовим лідером" серед держав-спонсорів тероризму. Тегеран відповідальний за виникнення численних конфліктів та підрив інтересів США в Сирії, Ємені й Лівану, а також за триваючу підтримку нападів на Ізраїль.

Тіллерсон зауважив, що Іран ризикує повторити шлях Північної Кореї, і "світу доведеться мати з цим справу".

Глава Держдепартаменту США також зауважив, що в Вашингтоні "хотіли би уникнути ситуації, коли вдруге доведеться переконатися в тому, що стратегічне терпіння – це невдалий підхід".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-