Візит Тіллерсона став

Візит Тіллерсона став "холодним душем" для бажання Трампа зблизитися з РФ – експерт

Укрінформ
Відверто прохолодна дипломатична обстановка під час візиту Рекса Тіллерсона до Москви та відсутність платформи для конкретних домовленосте ще більше віддаляють перспективи для ініціатив адміністрації Дональда Трампа "зблизитись" у відносинах з Кремлем.

Так прокоментував Укрінформу перші переговори Держсекретаря США в російській столиці провідний науковий співробітник Американської ради з питань зовнішньої політики Стівен Бланк.

"Це був "холодний душ", - зауважив американський експерт, який спеціалізується на дослідженні питань, пов'язаних з Росією.

Він підкреслив, що Вашингтон і Москва не мають спільних позицій по більшості зовнішньополітичних проблем, насамперед, щодо врегулювання конфліктів, у яких так чи інакше залучена російська сторона. "Ясно, що наразі не існує підстав для угоди між США з Росією по будь-якому з цих питань", - зауважив Бланк.

Експерт наголосив, що Москва в переговорах з Вашингтоном не піде на поступки щодо звільнення Донбасу чи Криму та продовжуватиме захищати Асада, поки одна зі сторін (США чи Росія) не змінить свою політику. В іншому випадку, відносини між двома столицями залишатимуться "замороженими".

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 12 квітня, Рекс Тіллерсон здійснив свій перший візит на посаді державного секретаря США до Москви. Він провів зустрічі з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і президентом РФ Володимиром Путіним. Глава Білого дому Дональд Трамп назвав переговори успішними та висловив сподівання на досягнення "міцного миру" з російською стороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-