Ердоган запевняє, що не стане диктатором – є скринька для голосування

Ердоган запевняє, що не стане диктатором – є скринька для голосування

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що нові повноваження, які він візьме на себе після проведення референдуму щодо конституційних змін, не роблять його диктатором.

Про це він заявив в інтерв’ю CNN.

“Ердоган зазначив, що пакет конституційних реформ, які підтримали більшість турецьких виборців на референдумі в неділю, - не стосується лише його особисто”, - йдеться у повідомленні.

Він також відкинув звинувачення в тому, що нові реформи є кроком до диктатури, а не до поліпшення політичної системи Туреччини.

“Там, де існують диктаторські режими, вам не потрібно мати президентську систему. У нас є скринька для голосування... Демократія отримує свою владу від народу. Це те, що ми називаємо національною волею”, - наголосив Ердоган.

Як повідомлялося, референдум про розширення президентських повноважень відбувся в Туреччині 16 квітня. За останніми даними, перехід від парламентської до президентської системи правління в Туреччині підтримали 51% виборців, проти висловилися близько 49%.

Ухвалені на референдумі поправки до конституції нададуть президентові Ердогану безпрецедентні повноваження і дозволяють йому залишитися на цій посаді до 2029 року.

Результати та умови проведення референдуму вже були розкритиковані міжнародними організаціями, зокрема Радою Європи та ОБСЄ.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-