Референдум у Туреччині: до 2,5 мільйонів голосів могли бути підтасовані

Референдум у Туреччині: до 2,5 мільйонів голосів могли бути підтасовані

Укрінформ
До 2,5 мільйонів голосів могли бути підтасовані на референдумі в Туреччині стосовно внесення до конституції поправок щодо збільшення повноважень президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це заявила австрійський член місії спостерігачів від Ради Європи Алев Корун, повідомляє Reuters. 

"Йдеться про те, що насправді закон дозволяє лише офіційні конверти для голосування. Проте Вища виборча комісія постановила, що конверти без офіційного штампа мають бути допущені. Є підозра, що до 2,5 мільйонів голосів могли бути сфальсифіковані", - сказала вона в ефірі радіо ORF.

За словами Корун, поліція в прокурдському місті Діярбакир заважала тому, аби двоє членів спостережної місії увійшли до виборчої дільниці.

Крім того, зазначила вона, у соцмережах з'явилися відео, на яких зафіксовано, що деякі люди голосують більше одного раза, проте така інформація ще має бути доведена.

Як повідомлялося, в Туреччині 16 квітня відбувся референдум, на який виносилося питання щодо значного розширення повноважень президента. За попередніми даними, 51,5% громадян підтримали запропоновані реформи. Міжнародні спостерігачі ОБСЄ та Ради Європи заявили, що плебісцит відбувся за відсутності рівних умов для проведення агітаційних кампаній прибічниками й противниками реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-