У США розповіли деталі удару надпотужною неядерною бомбою в Афганістані

У США розповіли деталі удару надпотужною неядерною бомбою в Афганістані

Укрінформ
Застосування надпотужного неядерного боєприпасу в Афганістані мало на меті зменшення оперативного простору для операцій бойовиків проти американських військових радників та афганських сил безпеки.

Про це повідомили в четвер офіційні представники Білого дому й Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми поцілили по системі тунелів та печер, які використовували бойовики ІДІЛ для вільного пересування, що полегшувало їм наведення вогню по американських військових радниках та афганських силах у цьому районі", - прокоментував застосування незвичного виду зброї речник Білого дому Шон Спайсер.

Він підкреслив, що "Сполучені Штати сприймають боротьбу з ІДІЛ дуже серйозно", і для того, щоб отримати перемогу над угрупованням, "повинні позбавити їх оперативного простору, що ми і зробили".

Водночас в.о. речника Держдепартаменту США Марк Тонер зазначив, що рішення було зважене. "Я можу сказати, що це (рішення – ред.) було досягнуто за результатами обговорень, які ми мали з афганським урядом", - повідомив Тонер.

Він підкреслив, що це є частиною поточних зусиль США в боротьбі з Талібаном, а також з осередками ІДІЛ та Аль-Каїди на території Афганістану. "І це триватиме далі", - зауважив Тонер.

Як повідомляв Укрінформ, американські війська в четвер застосували надпотужний боєприпас GBU - 43, відомий як "мати всіх бомб". Бомба має GPS-навігацію і важить майже 9,8 тонни. Вона вперше була випробувана у березні 2003 року, всього за кілька днів до початку війни в Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-