США скинули на сході Афганістану найбільшу неядерну бомбу

США скинули на сході Афганістану найбільшу неядерну бомбу

Укрінформ
Сполучені Штати Америки скинули на печери, які використовувала "Ісламська держава" на сході Афганістану, найбільшу неядерну бомбу GBU-43, яку країна будь-коли використовувала у бою.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані військових.

"Сполучені Штати скинули в четвер на сході Афганістану бомбу GBU-43 - найбільшу неядерну бомбу, яку вони будь-коли використали у бою, проти печер, які використовувались бойовиками "Ісламської держави",- йдеться в повідомленні.

За словами представника Пентагону Адама Стампа, вона була скинута з літака MC-130 в районі Ачин провінції Нангархар, недалеко від кордону з Пакистаном.

Генерал Джон Ніколсон, який очолює сили США і міжнародної коаліції в Афганістані, сказав, що бомба була використана з метою знищити печери і бункери, в яких живуть бойовики афганського відгалуження "Ісламської держави", також відомого як "Вілаят Хорасан".

Відома як "мати всіх бомб", GBU - 43 є боєприпасом з GPS- навігацією вагою 21 600 фунтів (9 797 кг) і вперше була випробувана у березні 2003 року, всього за декілька днів до початку війни в Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-