Трамп сумнівається, що Асад застосував хімзброю без відома Росії

Трамп сумнівається, що Асад застосував хімзброю без відома Росії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп сумнівається, що глава Сирії Башар Асад міг застосувати заборонену хімічну зброю без відома росіян, які всіляко підтримують його.

З такою заявою глава Білого дому виступив у четвер під час спільної з генеральним секретарем НАТО прес-конференції Єнсом Столтенбергом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, це, звичайно, можливо, але це, вочевидь, малоймовірно", - відповів Трамп на запитання, чи допускає він можливість, що росіяни не знали про підготовку Асадом хімічної атаки.

Глава Білого дому зауважив, що зараз триває розслідування щодо цього питання. За його словами, велика команда в Пентагоні й особисто міністр оборони Джемс Меттіс працюють над цим.

"Я би хотів вважати, що вони (росіяни – ред.) не знали про це (підготовку хімічної атаки режимом Асада – ред.), але напевно вони знали, вони там були", - ще раз підкреслив Трамп.

Він заявив, що застосування хімічної зброї проти цивільних, у тому числі дітей та немовлят, є жахливим злочином. Президент США також зазначив, що не має сумнівів у правильності свого рішення відповісти на цей злочин ракетним ударом по авіабазі, звідки була спрямована хімічна атака проти цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-