Держсекретар США запропонував Москві усунути Асада в мирний спосіб

Держсекретар США запропонував Москві усунути Асада в мирний спосіб

Укрінформ
Башар Асад, який очолює злочинний режим у Сирії, не має політичного майбутнього у своїй країні, тому США пропонують усунути його від влади мирним шляхом.

Таку позицію після зустрічі з президентом РФ Путіним озвучив під час прес-конференції в середу державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми детально обговорили майбутню роль Асада. Ми вважаємо, що правління сім'ї Асада добігає кінця. Вони (сім'я диктатора – ред.) спричинили це своєю поведінкою, розв'язавши цю війну, яка триває протягом останніх кількох років", - зазначив керівник американського зовнішньополітичного відомства.

Він підкреслив, що на зустрічі з Путіним висловив точку зору США про те, що Росія як найближчий союзник Асада в конфлікті, має, вочевидь, найкращі засоби, щоб допомогти йому визнати необхідність свого уходу.

"Ми вважаємо, що Асад повинен піти впорядкованим чином", - зауважив глава Держдепартаменту США.

Тіллерсон зазначив, що в Вашингтоні поки відкриті стосовно варіантів, яким чином має відбутися політичний перехід в цій країні.

"Але кінцевий результат, на наш погляд, не передбачає ролі Асада чи його сім'ї в Сирії", - підкреслив державний секретар США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-