ЗМІ повідомляють про нову хіматаку в Сирії

ЗМІ повідомляють про нову хіматаку в Сирії

Укрінформ
Режим Башара Асада продовжує застосовувати бочкові бомби, виправдовуючи це втручанням США в ситуацію в Сирії.

Про це агентству «Анадолу» повідомив представник Управління цивільної оборони провінції Дераа Мухаммед Аль-Зуз. 

"За його словами, з раннього ранку 12 квітня авіація режиму Асада скинула вісім бочкових бомб на підконтрольний опозиції населений пункт Дераа Белед у сирійській провінції Дераа на півдні країни. Загиблих і постраждалих немає, але в населеному пункті зруйновано багато будинків", - йдеться в повідомленні.

Аль-Зуз повідомив, що з початку квітня атаки режиму Асада і ВКС Росії на Дераа почастішали. Вертольоти режиму Асада з початку квітня скинули на територію провінції 78 бочкових бомб.

Адміністративний центр провінції Дераа розділений на дві частини: на півночі - Дераа Махата (нове місто), на півдні - Дераа Белед (старе місто). Режим Асада контролює більшу частину території Дераа Махата.

Крім того, німецький журналіст Джуліан Рьопке написав у своєму Twitter, що в результаті хіматаки постраждало сирійське місто Карф-Зіта, що на півночі Хами. Згідно з його джерелами, це була атака хлорином. 

10 квітня Вашингтон заявив, що адміністрація Трампа вживатиме заходів у відповідь після кожного використання режимом Асада хімзброї або бочкових бомб.

Як відомо, війна в Сирії розпочалася у березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли у збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло більше 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів були вимушені залишити свої домівки, 4,8 мільйона людей знайшли притулок за межами країни.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-