Держдеп розповів про позицію Тіллерсона на переговорах у Москві

Держдеп розповів про позицію Тіллерсона на переговорах у Москві

Укрінформ
Під час переговорів у російській столиці 12 квітня позиція держсекретаря США Тіллерсона щодо України залишатиметься послідовною: припинення агресії РФ, а також повна імплементація Москвою Мінських домовленостей.

Про це повідомив під час прес-брифінгу у вівторок по телефону в.о. речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар Тіллерсон був абсолютно чітким щодо нашої позиції, позиції уряду США, відносно України та нашої підтримки Мінського процесу, а також збереження санкцій, поки Росія й сепаратисти, яких вона підтримує, не виконають свої зобов'язання за Мінськими угодами", - зауважив офіційний представник Держдепу.

Тонер нагадав, що держсекретар Тіллерсон у вівторок мав розмову з Президентом України Петром Порошенком та дуже ясно підкреслив, що "позиція США по Україні залишається незмінною з дуже міцною підтримкою українського уряду, і повної імплементації Мінських домовленостей".

Крім того, офіційний представник Держдепартаменту зауважив, що Рекс Тіллерсон під час міністерської зустрічі G-7 в Італії порушував питання щодо агресії Росії проти України та інших країн Європи, а також її поведінки на Близькому Сході і в Сирії.

"Ми віримо, що, незалежно від того, хто (з країн G-7 – ред.) зустрічатиметься потім з російським керівництвом, вони (росіяни – ред.) почують ті ж самі меседжі", - наголосив офіційний представник Держдепартаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-