У Болгарії опозицію запросили до діалогу

У Болгарії опозицію запросили до діалогу

Укрінформ
Переможці парламентських виборів у Болгарії, представники партії ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) запросили опозиційні сили (Болгарську соціалістичну партію і Рух за права і свободи) до участі у публічних дебатах з питань майбутнього головування Болгарії в ЄС.

Про це йдеться в офіційному листі ГЄРБу на ім'я керівників опозиційних парламентських партій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ви були нашими гідними опонентами під час виборчої кампанії. Дивлячись на ваші заяви про те, що Болгарська соціалістична партія і Рух за права і свободи будуть в опозиції, ми переконані, що національні інтереси Болгарії диктують всім нам необхідність досягнення консенсусу заради подолання міжпартійних розбіжностей. Наша країна стоїть перед серйозними викликами - зростаюча напруга в Південно-Східній Європі і на Близькому Сході, питання мігрантів, Brexit і майбутнє головування Болгарії в ЄС. Саме це змушує нас об'єднатися та виробити єдину національну позицію з цих питань», - йдеться в листі.

За попередніми даними, публічні дебати мають відбутися 11 квітня в приміщенні Народного зібрання Болгарії.

Як повідомлялося, перше засідання новообраного парламенту Болгарії відбудеться 19 квітня. Очікується, що найближчими днями буде підписано угоду про формування парламентської коаліції між партією ГЄРБ (95 мандатів з 240) та коаліцією «Об'єднаних патріотів» (27). Експерти не виключають, що лідер партії ГЄРБ Бойко Борисов втретє очолить уряд Болгарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-