Президент Болгарії дав старт новому парламенту

Президент Болгарії дав старт новому парламенту

Укрінформ
Перше засідання нового складу Народних зборів Болгарії відбудеться 19 квітня. На ньому планується обрати керівництво парламенту.

Указ про це підписав президент Болгарії Румен Радев, передає власний кореспондент Укрінформу.

Згідно з регламентом законодавчого органу, засідання відкриє найстарший депутат парламенту, представник Болгарської соціалістичної партії Тома Томов, а на першому засіданні планується обрати керівництво парламенту.

Як повідомляють болгарські ЗМІ, головним претендентом на пост спікера Народного зібрання є представник партії ГЄРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії») Димитр Главчев - у попередньому складі Народного зібрання він займав посаду віце-спікера.

За результатами парламентських виборів від 26 березня, до парламенту ввійшли п'ять партій: партія ГЄРБ (95 мандатів), Болгарська соціалістична партія (79), коаліція «Об'єднані патріоти» (27), Рух за права і свободи (27) і партія «Воля» (12).

За останніми даними, парламентську більшість складуть представники партії ГЄРБ і «Об'єднаних патріотів»: разом вони набирають 122 (240) депутатських місць. Керівник партії ГЄРБ, екс-прем'єр Болгарії Бойко Борисов може втретє очолити уряд країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-