У Болгарії домовилися про коаліцію: Борисов утретє очолить уряд

У Болгарії домовилися про коаліцію: Борисов утретє очолить уряд

Укрінформ
Переможці парламентських виборів у Болгарії партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) домовилися про створення правлячої коаліції з представниками «Об'єднаних патріотів».

Згідно з досягнутою домовленістю, новий уряд Болгарії очолить екс-прем'єр - лідер партії ГЄРБ Бойко Борисов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відразу ж після оголошення результатів парламентських виборів нами було висунуто умову, що у разі утворення коаліції наступним прем'єром стане Бойко Борисов», - заявив після переговорів представник партії ГЄРБ Делян Добрев.

Він висловив упевненість в тому, що кабінет міністрів під керівництвом Бойка Борисова працюватиме до наступних парламентських виборів в 2020 році.

Як зазначили представники націоналістичної політичної коаліції «Об'єднані патріоти», під час першого раунду переговорів доки не йшлося про розподіл міністерських постів, це питання обговорюватиметься на наступних зустрічах парламентерів.

Таким чином, у коаліції партії ГЄРБ і «Об'єднаних патріотів» буде в парламенті 122 мандати з 240.

Якщо парламент затвердить коаліційний уряд, Бойко Борисов утретє стане прем'єр-міністром Болгарії - він вже очолював уряд з 2009 по 2013 рр. і з 2014 по 2016 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-