Канада має ухвалити

Канада має ухвалити "акт Магнітського" - парламентський звіт

Укрінформ
Канаді слід ухвалити так званий "акт Магнітського", запровадивши санкції проти порушників прав людини по всьому світу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у звіті, підготовленому Комітетом із закордонних справ та міжнародного розвитку парламенту Канади.

«У пам'ять про Сергія Магнітського уряду Канади слід розширити рамки застосування санкцій, дозволивши їх запровадження стосовно грубих порушників прав людини», - йдеться у звіті.

При цьому парламентарії просять не лише заморозити рахунки та майно осіб, яких підозрюють у вчиненні подібного, але й заборонити їм в’їзд до Канади. «Члени Комітету вважають, що особи, проти яких буде застосовано санкції, мають бути оголошеними Канадою персонами нон грата», - зазначається у документі.

Хоча Комітет закликає дозволити використання санкцій проти порушників прав людини по всьому світу, незалежно від їх національності, започаткований цей рух був перш за все стосовно Росії.

Як відомо, російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року, перебуваючи під арештом після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Пізніше подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Великобританія. Однак, колишній міністр закордонних справ Канади Стефан Діон неодноразово заявляв, що чинного законодавства Канади достатньо для накладення заборони на в’їзд до країни небажаним особам, тож потреби у нових законах немає.

Все ж до обох палат канадського парламенту ще минулого року було подано законопроекти, що передбачали запровадження санкцій проти корупціонерів та порушників прав людини, однак вони досі не ухвалені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-