Палата громад британського парламенту прийняла свій

Палата громад британського парламенту прийняла свій "закон Магнітського"

Укрінформ
Палата громад британського парламенту ухвалила документ, аналогічний прийнятому у США "закону Магнітського".

Про це пише The Guardian.

Як повідомляється, група з 50 депутатів від восьми політичних партій Британії ініціювали внесення поправок до частини законодавства під назвою Акт кримінальних фінансів. Поправки стосуються винних у порушеннях прав людини осіб, проти яких можуть бути запроваджені санкції, наприклад заморожені активи. Документ був ухвалений одностайно.

Заступник міністра внутрішніх справ Бен Уоллес на дебатах закликав депутатів визнати, що уряд діє таким чином після "жорстокого вбивства Магнітського в Росії".

"(Це була — ред.) чітка заява про те, що Велика Британія не буде стояти осторонь і дозволяти тим, хто скоїв грубі зловживання або порушення в усьому світі, відмивати потім свої гроші тут (у Британії — ред.)", - сказав він.

Тепер документ має розглянути палата лордів, де, як очікується, з його ухваленням проблем не буде. Після цього він набуде статусу закону.

Як відомо, юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський розкрив корупційні схеми, в яких фігурували співробітники російського МВС, після чого був заарештований в 2008 році. У 2009 році він помер у московському СІЗО. Офіційною версією смерті назвали гостру серцеву недостатність.

У 2010 році за резолюцію про заборону в’їзду в країни ЄС 61 російському чиновнику, які мають відношення до справи Магнітського, проголосували в Європарламенті. У 2012 році в США затвердили "список Магнітського", до якого увійшли російські чиновники, причетні до цієї справи. Усім їм заборонено в'їзд у країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-