Приховування літака Качинського свідчить про вину Росії - Ващиковський

Приховування літака Качинського свідчить про вину Росії - Ващиковський

Укрінформ
Небажання Росії віддавати Польщі літак екс-президента Лєха Качинського свідчить про те, що Росія несе відповідальність за Смоленську катастрофу.

Про це в ефірі Польського радіо заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Це наш обов'язок, обов'язок дипломатії нагадувати росіянам, і ми говоримо відкрито: чим далі ви не співпрацюватимете зі слідством (польським - ред.), чим далі приховуєте уламки (літака - ред.), приховуєте "чорні скриньки", тим більше переконуєте польське суспільство, що ви є співвідповідальними за катастрофу", - заявив Ващиковський.

Він зазначив, що регулярно звертається публічно до російської сторони, аби вона підтримала польське слідство.

Глава польської дипломатії підкреслив, що в цьому питанні Польща розраховує на підтримку союзників, які допоможуть розслідувати причини Смоленської катастрофи.

Глава МЗС Польщі зазначив, що його дивує постійне затягування російського слідства у справі катастрофи, що є причиною відмови Москви віддавати Варшаві уламки розбитого літака. "Це мене дивує, веду розмови з чиновниками, які мене переконують, що справа є безпрецедентна і вимагатиме задіяння зовнішнього суб'єкта", - наголосив він.

Як інформувало агентство, Польща має намір подати до Гаазького суду позов проти Росії, пов'язаний з небажанням Росії віддати Польщі розбитий президентський літак.

10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом розбився літак із президентом Польщі Лєхом Качинським та високопосадовцями польської влади. Тоді в катастрофі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту Ту-154М.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-