Мей хоче залишити вільний в'їзд до Британії для громадян ЄС і після Brexit

Мей хоче залишити вільний в'їзд до Британії для громадян ЄС і після Brexit

Укрінформ
Право громадян Євросоюзу на вільний в'їзд до Британії може діяти і після початку процесу Brexit.

Про це заявила британський прем'єр-міністр Тереза Мей, повідомляє ВВС Україна.

За її словами, перша фаза "впровадження" почнеться, щойно буде досягнута домовленість про вихід, але бізнесу і урядам знадобиться деякий час, щоб пристосуватися до нових правил.

"Щойно ми укладемо угоду, домовимося про те, якими будуть нові відносини, слід буде виділити час, аби бізнес і уряди пристосувалися до системи, залежно від характеру угоди", - пояснила вона.

Заява пані Мей вочевидь залишає відкритою можливість вільного пересування, принаймні тимчасово, вважає політичний редактор ВВС Джон Пінаар.

Однак уряд наголошує, що Brexit дозволить Британії контролювати свої кордони.

У виступі перед журналістами під час візиту до Йорданії і Саудівської Аравії, прем'єр заявила: "що особливо важливо для британського суспільства, яке голосувало минулого року, - вони хотіли впевненості, що ми можемо контролювати наші кордони і контролювати імміграцію. Саме це ми будемо робити, коли вийдемо з Євросоюзу".

Свобода пересування робочої сили - один із ключових принципів ЄС, який передбачає не тільки вільне переміщення працівників, а й скасування будь-якої трудової дискримінації для тих, хто приїхав з інших країн-членів союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-