Польща відновила роботу генконсульств в Україні

Польща відновила роботу генконсульств в Україні

Укрінформ
У вівторок відновлено роботу генконсульств Польщі в Україні, які тимчасово не працювали з 29 березня, коли було скоєно теракт проти генконсульства РП в Луцьку.

Про це інформує МЗС Польщі.

“МЗС Польщі інформує, що сьогодні відновлено роботу польських консульських установ в Україні. Українська сторона здійснила відповідні кроки для гарантування безпеки як працівників закордонної служби РП так і дипломатично-консульських представництв на території країни”,- йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

При цьому, МЗС РП застерегло за собою право знову тимчасово припинити роботу консульських установ у випадку погіршення безпекової ситуації.

Як інформується, посольство Польщі у Києві залишається у постійному контакті з відповідними українськими службами з метою спільного моніторингу стану безпеки дипломатично-консульських представництв Польщі в Україні.

Як інформувало агентство,  у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП. Варшава з цього приводу направила Києву ноту протесту.

Як в Україні так і Польщі підозрюють, що за цим терактом стоять спецслужби Росії.

Відразу після теракту МЗС Польщі повідомило про тимчасове закриття усіх консульських представництв в Україні до часу гарантування їм відповідного рівня безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-