Порошенко посилив охорону посольств і консульств в Україні

Порошенко посилив охорону посольств і консульств в Україні

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Закон про удосконалення законодавства щодо здійснення державної охорони іноземних посадових осіб та міжнародних організацій в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав Закон № 1953-VIII "Про внесення зміни до статті 7 Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб", яким на законодавчому рівні закріплюється механізм взаємодії органів державної влади у сфері забезпечення безпеки та здійснення державної охорони керівників зовнішньополітичних відомств іноземних держав і певної категорії посадових осіб міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території", - йдеться у повідомленні.

Внесені зміни удосконалюють положення зазначеного Закону та приводять його у відповідність до зобов’язань України за Конвенцією ООН про спеціальні місії 1969 року. Реалізація положень Закону сприятиме додержанню загальноприйнятих міжнародних норм, правил, традицій організації офіційних заходів, поліпшенню й оптимізації порядку проведення в Україні заходів протокольного і церемоніального характеру.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. За попередніми даними, причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП. Варшава з цього приводу направила Києву ноту протесту.

Як в Україні так і Польщі підозрюють, що за цим терактом стоять спецслужби Росії.

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський 30 березня заявив, що генконсульства Польщі в Україні, роботу яких тимчасово було припинено після інциденту в Луцьку, почнуть функціонувати після гарантування їм безпеки з боку української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-