Обстріл консульства: Клімкін сказав Ващиковському, що

Обстріл консульства: Клімкін сказав Ващиковському, що "коло підозрюваних звужується"

Укрінформ
Україна зміцнить охорону польських консульських установ в Україні, які охоронятиме Нацгвардія.

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує tvn24.

“На жаль, в Луцьку, а також і в Києві польські консульства не мали охорони з українського боку, а це вона відповідає за їх охорону. Зараз є декларація, що вони охоронятимуться Національною гвардією”,- заявив Ващиковський після розмови у Брюсселі з українським колегою Павлом Клімкіним.

За словами Ващиковського, Клімкін поінформував його про прогрес у розслідуванні теракту проти Генконсульства РП в Луцьку, і що “коло підозрюваних звужується”.

Глава МЗС зазначив, що під час зустрічі він обговорив з Клімкіним питання охорони польських місць пам'яті, їх моніторингу, а також можливості співпраці органів безпеки обох країн.

Як інформувало агентство, у ніч проти 29 березня на четвертому поверсі адміністративного приміщення Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. Причиною став постріл з гранатомета РПГ-26. У зв'язку з інцидентом посла України в Польщі Андрія Дещицю було викликано до МЗС РП. Варшава з цього приводу направила Києву ноту протесту. Як в Україні так і Польщі підозрюють, що за цим терактом стоять спецслужби Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-