Акція в Москві: затриманих вже 27, людей закликають розійтися

Акція в Москві: затриманих вже 27, людей закликають розійтися

Фото
Укрінформ
Московська поліція почала затримувати людей, які намагаються взяти участь у несанкціонованій акції у центрі Москви.

Про це ТАСС повідомило джерело у правоохоронних органах.

"На даний момент є інформація як мінімум про сімох затриманих", - сказав співрозмовник агентства. За його словами, молоді люди були затримані на Манежній площі. Зараз вони знаходяться у припаркованому неподалік поліцейського автобусі.

Правоохоронні органи затримали понад 20 осіб на несанкціонованій акції протесту в районі Тріумфальної площі: кілька десятків учасників акції намагалися пройти Тверською вулицею у бік Кремля, але поліція перекрила рух у Старопіменовському провулку і провела затримання учасників акції.

Згідно з повідомленням агентства, співробітники поліції в гучномовець пропонують учасникам акції розійтися, систематично затримують її учасників і витісняють їх з проїжджої частини та тротуару в бік Тріумфальній площі.

У центрі Москви поліцейські посилили заходи безпеки у зв'язку з можливим проведенням несанкціонованої акції. На Манежній, Тверській, Пушкінській площах і в районі метро "Маяковська" посилені заходи безпеки. Біля метро чергують співробітники поліції і бійці ОМОНу Росгвардії.

Як раніше повідомлялося, 2 квітня в Москві проходить несанкціонована акція протесту. У поліції міста застерегли громадян від участі в акції та наголосили, що мерія міста не отримувала заявок на проведення заходу. У Генпрокуратурі вимагають заблокувати сторінки в соцмережах із закликами до участі в акціях.

Напередодні стало відомо, що Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу про заклики до масових заворушень у Москві. Особи людей, що розміщували їх в інтернеті, встановлюються. Про свою непричетність до організації акції 2 квітня заявили голова Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, представники «Відкритої Росії» і партії «Яблуко», а також руху «Солідарність».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-