Слідком РФ порушив справу через заклики до протестів у Москві

Слідком РФ порушив справу через заклики до протестів у Москві

Укрінформ
Слідчий комітет Росії заявив у суботу, що порушив кримінальну справу стосовно невстановлених осіб, які закликали до несанкціонованої антикорупційної демонстрації в Москві 2 квітня. Ініціаторам закидають "заклики до масових заворушень".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"За версією слідства, 29 березня в інтернеті невстановлена особа під псевдонімом розмістила текстові повідомлення, що закликають до екстремістських дій", - зазначає видання.

За повідомленнями, влада вже заблокувала доступ до кількох інтернет-сторінок, які закликають до протестів.

Як повідомлялося, 26 березня десятки тисяч людей вийшли на вулиці в десятках міст Росії, вимагаючи звіту про шляхи збагачення голови уряду Росії Дмитра Медведєва. Це були найбільші антиурядові протести в країні впродовж останніх п’яти років. Понад тисяча людей були затримані, у тому числі політик Олексій Навальний, який нині за гратами відбуває 15-денне адміністративне покарання.

В очолюваній Навальним структурі, яка має назву "Фонд боротьби з корупцією", вже заявили, що непричетні до організації протестних заходів 2 квітня.

Президент Росії Володимир Путін заявив 30 березня, що мають бути покарані протестувальники, які порушують закон, тобто беруть участь у несанкціонованих демонстраціях або спричиняють заворушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-