Найкоротший у світі міжнародний авіарейс закривається

Найкоротший у світі міжнародний авіарейс закривається

Укрінформ
Переліт тривалістю 8 хвилин від швейцарського до німецького берега Боденського озера - таку послугу пропонувала австрійська авіакомпанія. Тепер маршрут закривають за браком пасажирів.

Як повідомляє DW, австрійська авіакомпанія People's Viennaline вирішила з 14 квітня скасувати міжнародний рейс зі Швейцарії до Німеччини над Боденським озером.

Можливість скористатися восьмихвилинним перельотом, який в ЗМІ називають найкоротшим у світі міжнародним рейсом, з'явилася у пасажирів в листопаді 2016 року. Рейси здійснювалися двічі на день. Довжина маршруту становила лише 20 кілометрів.

Причиною скасування стала недостатня завантаженість рейсу. Авіакомпанія планувала залучити 40 тисяч пасажирів в рік. У березні її послугами скористалися 2300 осіб, повідомляє агентство dpa. "Незважаючи на постійне зростання, ми не думаємо, що нам вдасться досягти поставленої мети", - заявив власник авіакомпанії Маркус Копф.

Передбачалося, що швейцарські пасажири після посадки в німецькому Фрідріхсгафені на іншому березі Боденського озера продовжать політ в аеропорт Кельн-Бонн. Однак рейс Фрідріхсгафен - Кельн теж виявився недостатньо завантажений і буде скасований.

Утім, "найкоротший міжнародний рейс у світі" викликав обурення екологів, які вимагали замінити його залізничної альтернативою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-