США дали союзникам по НАТО два місяці на плани щодо витрат на оборону

США дали союзникам по НАТО два місяці на плани щодо витрат на оборону

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон у п’ятницю закликав союзників по НАТО збільшити витрати на оборону або за два місяці підготувати плани з рекомендацій щодо бюджетних витрат Альянсу. 

Про це Тіллерсон заявив на зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі, інформує The Washіngton Post.

"Наша мета повинна полягати в тому, щоб на зустрічі лідерів у травні узгодити, що до кінця року всі союзники виконають обіцяні рекомендації або розроблять плани, які чітко сформулюють, як і з якими щорічними показниками обіцянки будуть виконуватись" - сказав Тіллерсон міністрам.

За його словами, Вашингтон витрачає “непропорційно велику частку” на оборону  порівняно з його 27 партнерами. При цьому держсекретар не сказав, що станеться, якщо європейські союзники і Канада не виконають своїх зобов’язань.

Як зазначається, лідери НАТО обіцяли в 2014 році зупинити скорочення витрат на оборону і рухатися до досягнення показника у 2% ВВП протягом десяти років. 

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг погодився з вимогою міністра оборони США Джеймса Меттіса до партнерів по Альянсу щодо збільшення витрат на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-