Туск з'явиться на допит у Польщі 19 квітня — ЗМІ

Туск з'явиться на допит у Польщі 19 квітня — ЗМІ

Укрінформ
Президент Євроради Дональд Туск має з'явитися 19 квітня на допит у польській прокуратурі як свідок у справі колишніх керівників польських спецслужб, які підозрюються у співпраці з ФСБ Росії без згоди прем’єр-міністра.

Про це з посиланням на неофіційні джерела повідомляє tvn24.pl

“Дональд Туск буде заслуханий у варшавській окружній прокуратурі 19 квітня. Ми неофіційно довідалися, що глава Євроради планує з'явитися на заслухання”, - повідомив телеканал.

Водночас у прокуратурі однозначно не підтвердили цю інформацію. 

Прокуратура вже викликала Туска у цій справі на 15 березня, але Туск не з'явився на допит, посилаючись на свої інші обов'язки в цей час.

У грудні 2016 року прокуратура повідомила про висунення звинувачень проти колишніх керівників Служби військової кортррозвідки (SKW) Януша Носека і Пьотра Пителя за “перевищення повноважень державного службовця у зв'язку зі співпрацею зі спецслужбою іншої країни без згоди голови Ради міністрів, що передбачає закон про SKW і SWW (Служба військової розвідки. — Ред.)”.

Відразу після Смоленської катастрофи, у квітні 2010 року, SKW і ФСБ підписали угоду про співпрацю сторін “проти загроз, які стосуються якоїсь із сторін”. Як інформували польські ЗМІ, угода передбачала співпрацю, необхідну для виведення польського військового контингенту з Афганістану, що здійснювалося через територію РФ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-