Москва відмовилася допомогти США з розслідуванням відмивання російських грошей - ЗМІ

Москва відмовилася допомогти США з розслідуванням відмивання російських грошей - ЗМІ

Укрінформ
Американська федеральна прокуратура заявила про те, що російська влада відмовилася співпрацювати у справі про відмивання російських грошей в Сполучених Штатах.

Як повідомляє "Радіо Свобода", прокуратура попросила американський суд долучити до справи за позовом до компанії Prevezon свідчення і документи, отримані російським адвокатом.

"Оскільки Росія відмовилася співпрацювати з американськими слідчими, прокуратура просить суддю долучити до справи документи та відеозапис показів російського адвоката, чиє ім'я не розголошується. Ці документи, що проливають світло на походження коштів, використаних для купівлі нью-йоркської нерухомості, були виявлені адвокатом під час ознайомлення з матеріалами іншої справи", - йдеться в повідомленні.

15 травня в американському федеральному суді в Нью-Йорку має розпочатися розгляд цивільного позову до зареєстрованої на Кіпрі компанії Prevezon Holdings, власником якої є росіянин Денис Кацив, син колишнього віце-президента РЖД Петра Кацива. Прокуратура звинувачує компанію в тому, що вона придбала нерухомість у Нью-Йорку на кошти, які були отримані в результаті шахрайства, розкритого юристом фонду Hermitage Сергієм Магнітським. За даними слідства, близько 2 мільйонів доларів із 230, які імовірно були викрадені шахраями, було витрачено на придбання квартир в Нью-Йорку.

Запит прокуратури надійшов у суд через два дні після того, як в реанімації з важкими травмами опинився адвокат матері Магнітського Микола Горохов, який випав з вікна своєї квартири в нез'ясованих обставин. За словами голови фонду Hermitage Білла Браудера, Микола Горохов повинен був давати свідчення під час судового процесу в Нью-Йорку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-