ЦВК Болгарії порахувала майже 100%: у парламент проходять п'ять партій

ЦВК Болгарії порахувала майже 100%: у парламент проходять п'ять партій

Укрінформ
До складу майбутнього парламенту Болгарії увійдуть представники п'яти партій.

Такі дані оприлюднила Центральна виборча комісія після обробки 99,98% протоколів, отриманих від дільничних виборчих комісій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після обробки 99,98% протоколів, підсумки голосування на парламентських виборах виглядають наступним чином: за партію ГЄРБ проголосували 32,66% виборців, за Болгарську соціалістичну партію 27,19%, за коаліцію "Об'єднані патріоти" - 9,07%, Рух за права і свободи набрав 8,99%, партія "Воля" - 4,15%. Інші претенденти не зуміли подолати чотиривідсотковий бар'єр", - повідомили в Центрвиборчкомі.

Згідно з отриманими результатами місця в парламенті Болгарії розподіляться наступним чином: партія ГЄРБ буде представлена 96 депутатами, соціалісти отримують 79 депутатських місць, "Об'єднані патріоти" - 27, Рух за права і свободи - 26 і партія "Воля" - 12.

На думку більшості болгарських політологів, в майбутню парламентську коаліцію увійдуть проєвропейська партія ГЄРБ (керівник – екс-прем'єр Бойко Борисов) та коаліція "Об'єднані патріоти", які мають загалом 123 голоси в парламенті з 240, а екс-прем'єр Бойко Борисов має всі шанси втретє очолити уряд країни.

Сам Борисов заявив, що у зв'язку зі  з'їздом Європейської народної партії, що відбудеться цього тижня на Мальті, переговори про створення парламентської коаліції почнуться лише через тиждень.

Як повідомлялося, 26 березня у Болгарії пройшли позачергові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-