Болгарські соціалісти заявили, що не ввійдуть в уряд, утворений ГЄРБом

Болгарські соціалісти заявили, що не ввійдуть в уряд, утворений ГЄРБом

Укрінформ
Лідер Болгарської партії соціалістів Корнелія Нинова фактично визнала, що на парламентських виборах, які відбулися в країні 26 березня, перемогли представники партії ГЄРБ ("Громадяни за європейський розвиток Болгарії").

"Хочу привітати ГЄРБ з перемогою. Але якщо вони нас запросять в коаліцію, ми не будемо брати в ній участь", - сказав Нинова, повідомляє болгарський телеканал Nova TV.

Як повідомляв Укрінформ, за даними екзит-полів, крім партії ГЄРБ, яка отримала 32,8% голосів, і Болгарської соціалістичної партії (28,4%), у наступний парламент Болгарії проходять також партія «Об'єднані патріоти» (8,8%), Рух за права і свободи (7,8%), партія «Воля» з результатом 4,6%.

Таким чином, партія ГЕРБ може отримати від 88 до 98 мандатів, соціалісти – від 77 до 85, «Об'єднані патріоти» - 27-28, Рух за права і свободи – 24-27, а «Воля» -13-14 мандатів.

Колишній прем'єр-міністр Болгарії, лідер ГЄРБ Бойко Борисов має всі шанси втретє очолити уряд країни. Однак для формування і затвердження уряду партії ГЄРБ необхідно утворити коаліцію з іншими парламентськими силами, оскільки уряд затверджується, відповідно до законодавства, більшістю голосів (не менше 121 депутата з 240).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-