У Мінську відбуваються масові затримання опозиції

У Мінську відбуваються масові затримання опозиції

Фото, відео
Укрінформ
У Мінську силовики проводять масові затримання опозиційних активістів перед початком акції, присвяченої 99-ї річниці проголошення Білоруської Народної Республіки – першої в ХХ столітті незалежної держави білорусів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода". 

"До призначеного організаторами місця збору кордони міліції пропускають переважно журналістів. Водночас відбуваються затримання потенційних учасників акції", - йдеться у повідомленні.

"В офісі перебували офіційні спостерігачі офіційно зареєстрованих громадських організацій, близько 40 осіб. Там же знаходилися Олег Гулак, голова Білоруського Гельсінського комітету та керівник "Вясна" Алесь Беляцкий. Там проводився інструктаж, як спостерігачі від правозахисних організацій мають поводитися на акції. Там знаходяться і правозахисники від партнерських правозахисних організацій з-за кордону, яких ми просили приїхати, враховуючи істерію, яка нагнітається владою. Думаю, їм дадуть добу, звинуватять в тому, що лаялися матом", – сказав заступник голови "Вясни" Валентин Стефанович у прямому ефірі "Радіо Свобода".

Згодом у трансляції повідомлялося про 57 затриманих в офісі правозахисного центру.

Як відомо, вночі 25 березня один із лідерів Білоруського національного конгресу поет Володимир Некляєв був затриманий при спробі в'їхати на територію Білорусі з Польщі.

Загалом упродовж останніх двох тижнів у Білорусі заарештовано близько 150 опозиційних лідерів і активістів, проти 26 з них порушені кримінальні справи за підозрою в підготовці масових заворушень.

Фото: Радыё Свабода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-