Польща не погодиться на Європу “двох швидкостей” у декларації Римського саміту

Польща не погодиться на Європу “двох швидкостей” у декларації Римського саміту

Укрінформ
Варшава не погодиться на запис щодо Європи “двох швидкостей” у декларації Римського саміту ЄС під час святкування 60-річчя створення Спільноти.

Про це під час прес-конференції у Варшаві в понеділок заявив речник польського уряду Рафал Бохенек, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми віримо, що зможемо прийняти єдиний текст, який враховуватиме позиції усіх країн-членів і спиратиметься на консенсус. Польський уряд не погодиться на Європу двох швидкостей. Ми повторювали і продовжуватимемо повторювати, що сила ЄС - у політичній та інституційній єдності”, - заявив Бохенек.

Він додав: якщо хтось хоче в Євросоюзі глибшої співпраці з іншими країнами, то це потрібно робити на базі існуючих трактатів і за принципом добровільності і відкритості для інших країн.

Франція, Німеччина, Іспанія та Італія 6 березня у Версалі погодилися щодо необхідності створення Європи “двох швидкостей”.

Лідери “Вишеградської групи” 2 березня ухвалили спільну заяву до Римського саміту. У ній лідери Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини наголосили, що не погодяться на поділи всередині ЄС.

Як відомо, саміт ЄС в Римі відбудеться 25 березня.

Фото: newspix.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-