Анкара звинуватила Німеччину в підтримці

Анкара звинуватила Німеччину в підтримці "терористичної організації"

Укрінформ
Офіційна Анкара гнівно відреагувала на інтерв'ю шефа німецької служби розвідки (BND) Бруно Каля, в якому той піддав сумніву запевнення турецької влади в тому, що минулорічний путч в їх країні організував проповідник Фетхуллах Гюлен, що проживає в США.

Про це повідомляє видання Spiegel, яке дало інтерв'ю Каля.

«Спікер турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана висунув проти Німеччини тяжкі звинувачення. Він розцінив висловлювання шефа розвідки Бруно Каля як доказ того, що Німеччина підтримує організацію Гюлена, яку в Туреччині вважають терористичним угрупованням», - йдеться в статті.

Офіційний представник президента Ібрагім Калин заявив про це в ефірі телеканалу CNN Turk. За його словами, висловлювання Каля говорять про те, що уряд в Берліні підтримує Гюлена, а тому і спробу путчу. «Це знак підтримки терористичної організації Гюлена», - заявив Калин. Далі він сказав, що Німеччина захищає проповідника і його послідовників, оскільки вони для Берліна є «корисним інструментом проти Туреччини». 

Каль у своєму інтерв'ю висловив сумнів у тому, що організація Гюлена дійсно стоїть за спробою державного перевороту в Туреччині в липні минулого року, у чому постійно намагається всіх переконати Анкара. Шеф BND вважає, що це стало дуже зручним приводом для влади почати наступ на ідеологічних супротивників. 

Новий обмін звинуваченнями вносить ще більший розкол у відносини між двома країнами, які неухильно погіршуються протягом більш ніж року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-