США може поставити Тайваню озброєнь на $1 мільярд - ЗМІ

США може поставити Тайваню озброєнь на $1 мільярд - ЗМІ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа готує новий великий пакет озброєнь, які будуть постачатися на Тайвань.

Про це агенції Reuters розповіли анонімні американські посадовці напередодні візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона до Китаю.

За їхніми словами, пакет озброєнь може включати в себе сучасні ракетні системи і протикорабельні ракети для захисту від Китаю.

Пакет, як очікується, буде значно більшим, ніж той, що був заморожений адміністрацією Барака Обами наприкінці його президенства.

Адміністрація президента Трампа готова розпочати продаж, але процес може тривати аж до наступного року. Білому дому доведеться подолати певні перешкоди, в тому числі побоювання, що чутливість Пекіна до Тайваню може зашкодити співпраці США і Китаю щодо стримування Північної Кореї.

У Тайбеї зазначили, що переговори між Тайванем і адміністрацією президента Трампа вже почалися. Білий дім від коментарів відмовився.

Джерело в адміністрації Трампа повідомило Reuters, що угода, яка розглядається президентом США, може перевищити 1 мільярд доларів.

Нагадаємо, В останні місяці Трамп зробив кілька неоднозначних випадів стосовно таких болючих для Пекіна питань, як статус Тайваню і Південно-Китайського моря. Він також викликав обурення китайської сторони тим, що поговорив по телефону з лідером Тайваню Цай Інвень, що стало першою такою розмовою між лідерами Тайваню та США за кілька десятиліть.

Китай вважає Тайвань бунтівною провінцією і наполягає на возз'єднанні. США розірвали формальні зв'язки з Тайванем у 1979 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-