Польська опозиція ініціює вотум недовіри уряду Шидло

Польська опозиція ініціює вотум недовіри уряду Шидло

Укрінформ
Найбільша польська опозиційна партія "Громадянська платформа" (РО) ініціює голосування за вотум недовіри до уряду Беати Шидло.

Кандидатом на посаду глави уряду партія пропонує свого лідера Гжегожа Схетину, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд переповнений поганими міністрами, а пані прем’єр-міністр не має жодної влади над міністрами і, представляючи Польщу у Брюсселі, несе тягар того, що всі знають, що вона не є справжнім лідером у Польщі",- заявив у Сеймі екс-міністр національної оборони Польщі, один з лідерів РО Томаш Сємоняк.

Він разом із главою фракції РО у Сеймі Славомиром Нойманом представили у Сеймі документ з обгрунтуванням необхідності відставки уряду. Зокрема, вони наполягають на відставці, крім Шидло, глави МЗС Вітольда Ващиковського, міністрів національної оборони Антонія Мацеревича, екології Яна Шишка, освіти Анни Залевської, внутрішніх справ Маріуша Блащака.

Водночас лідери опозиції запропонували альтернативу чинному главі уряду - лідера РО Схетину.

Натомість голова фракції правлячої партії "Право і Справедливіть" (PiS) у Сеймі Ришард Терлецький заявив, що уряд Шидло за півтора року роботи зробив більше, ніж попередня коаліція за вісім років. Він наголосив, що ініціатива опозиції "не має жодних шансів на успіх".

РО має намір зареєструвати подання про відставку уряду в Сеймі на початку наступного тижня.

Без підтримки правлячої партії PiS вотум недовіри опозиції не матиме успіху, оскільки його має підтримати щонайменше 231 депутат Сейму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-