Меркель сподівається на продовження переговорів щодо TTIP

Меркель сподівається на продовження переговорів щодо TTIP

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель все ще сподівається на продовження переговорів між Брюсселем і Вашингтоном про створення зони вільної торгівлі. Трамп наполягає на "справедливій торгівлі".

Про це вона заявила на спільній з президентом США Дональдом Трампом прес-конференції у Вашингтоні в п'ятницю, передають кореспонденти Укрінформу.

"Я була б рада, якби переговори між ЄС і США могли б продовжитися", - сказала Меркель.

Вона зауважила, що президент Трамп "представив свою філософію того, що повинні приносити угоди про вільну торгівлю американській стороні". Однак для самої Меркель "це двостороння угода між ЄС і США". Оскільки Німеччина, як і інші країни ЄС, передала компетенцію в даному питанні Брюсселю, Європейськiй комісії, яка зараз і веде переговори.

Меркель зауважила, що й в Німеччині ця угода з США "не дуже популярна", і що в ФРН та інших державах проходять такі ж антидемонстрації, як і в Сполучених Штатах. Водночас вона висловила задоволення тим, що в її країні останнім часом ставлення до цієї угоди дещо поліпшилося.

Канцлер, аби розвіяти побоювання, навела як приклад угоду про вільну торгівлю з Південною Кореєю, при підготовці якої також були певні побоювання у обох сторін, однак у підсумку виявилося, що всі у виграші. І нагадала, що подібну угоду ЄС нещодавно уклав з Канадою.

Меркель підкреслила, що підтримує вільну торгівлю і закликала шукати компроміси.

Зі свого боку, президент США не став наголошувати на необхідності запровадження політики ізоляціонізму попри його гасло "Америка – передусім".

"Я не вірю в політику ізоляціонізму, але я вірю в те, що політика торгівлі має бути справедливою", - зауважив глава Білого дому.

Він зазначив, що зі Сполученими Штатами обходилися "дуже-дуже несправедливо" багато країн протягом багатьох років, і це потрібно зупинити.

"Але я не ізоляціоніст, я за вільну торгівлю, але також - за справедливу торгівлю", - зазначив президент США.

Фото: spiegel.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-