Росія таки визнала: Янукович просив про введення військ

Росія таки визнала: Янукович просив про введення військ "для врегулювання"

Укрінформ
Росія у 2014 році отримала від колишнього президента України Віктора Януковича підписану заяву з проханням ввести війська для врегулювання ситуації в країні.

Про це сказала радіо «Говорить Москва» офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова.

"Чуркін був уповноважений його (лист Януковича - ред.) процитувати у Раді безпеки ООН (3 березня 2014 року - ред.), про що відкрито заявив. Також заяву було поширено в якості документу РБ - звичайна практика доведення до членів Ради актуальних матеріалів. Технологія відправки вказівок російським представникам за кордоном - це питання внутрішнього узгодження", - пояснила Захарова.

Вона підкреслила, що заяву було оформлено не у вигляді листа, але відзначила, що сам Янукович «ніколи не заперечував, що його підписував». Захарова також підтвердила, що постпред Росії в ООН Віталій Чуркін був уповноважений продемонструвати заяву Януковича на засіданні Ради Безпеки.

16 березня 2017 року представник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російський президент Володимир Путін не отримував від Януковича листів з проханням про введення військ. При цьому в 2014 році сам Путін говорив, що український президент звертався до нього з таким проханням.

Питання про документ з проханням ввести війська обговорюється у зв'язку з тим, що в Україні він ліг в основу справи проти Януковича про держзраду, яку у березні передали до київського суду. Сам Янукович заявляє, що листа не було і війська він вводити не просив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-