Росія розмістила у невизнаній Абхазії ракети С-300

Росія розмістила у невизнаній Абхазії ракети С-300

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Грузії стурбовані повідомленнями про введення Росією зенітно-ракетних комплексів С-300 на територію невизнаної Абхазії.

"Ми володіємо інформацією про ввезення в Абхазію додаткових російських комплексів С-300. Ці дії російської сторони так само, як і рішення про входження до складу російських Збройних сил підрозділів Південної Осетії, ще раз підтверджують, що російська політика орієнтована на анексію, а не на забезпечення миру і безпеки", - цитує "Інтерфакс".

Секретар Ради нацбезпеки Грузії Давид Раквіашвілі у розмові з журналістами припустив, що розміщення російських С-300 в Абхазії спрямоване не проти Грузії, у якої немає сучасних ВПС, а проти активності НАТО в Чорному морі.

Раніше повідомлялося, що НАТО вирішило посилити присутність в Чорному морі.

Цхінвальський регіон і Абхазія не контролюються центральною владою Грузії і після грузинсько-російської війни 2008 року оголошені окупованими територіями. Незалежність т. н. Південної Осетії і Абхазії поки визнають чотири держави в світі: Росія, Венесуела, а також острівні держави Нікарагуа і Науру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-