Тіллерсон пропонує

Тіллерсон пропонує "новий підхід" до загрози з боку КНДР

Укрінформ
Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив у четвер, що зростаюча загроза з боку ядерної програми Північної Кореї показала чітку необхідність у "новому підході" до КНДР.

Про це він заявив на прес-конференції за підсумками переговорів з міністром закордонних справ Японії Фуміо Kісідою в Токіо, на початку свого першого візиту в Азію в якості держсекретаря, додавши, що за два десятиліття дипломатичних та інших зусиль, у тому числі надання допомоги Північній Кореї Сполученими Штатами, не вдалося досягти мети з денуклеаризації Пхеньяна, інформує Reuters.

"Таким чином ми 20 років застосовували неправильний підхід", - сказав Тіллерсон.

За його словами, це відбулося незважаючи на період, коли США надали $1,35 млрд допомоги Північній Кореї в якості стимулу, щоб країна обрала інший шлях.

"Перед обличчям цієї постійно зростаючої загрози, зрозуміло, що необхідний інший підхід. Обмінятися думками стосовно нового підходу є однією з цілей мого візиту в регіон", - наголосив Тіллерсон.

Держсекретар також підкреслив, що США очікують виконання Китаєм своїх зобов'язань щодо застосування у повній мірі санкцій проти КНДР за ракетні випробування країни.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Японії Фуміо Кісіда і держсекретар США Рекс Тіллерсон зійшлися на неприпустимості ракетно-ядерної програми Північної Кореї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-