Сенат США дозволив Макмастеру залишатися генералом на посаді радника Трампа

Сенат США дозволив Макмастеру залишатися генералом на посаді радника Трампа

Укрінформ
Верхня палата Конгресу США дозволила зберегти звання генерал-лейтенанта Герберту Макмастеру на посаді радника президента з питань національної безпеки, висловивши також підтримку його кандидатурі на цьому посту після скандальної відставки Майкла Флінна.

Голосування відбулося в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

За рішення на підтримку Макмастера проголосували 86 сенаторів, десятеро законодавців висловилися проти. За законом, процедура затвердження на посаді радника президента не потребує обов'язкових слухань і голосувань у Сенаті, однак у цьому випадку йшлося про збереження його на військовій службі у генеральському званні.

Відтак ще під час слухань минулого тижня в Комітеті Сенату з питань Збройних сил Макмастер отримав підтримку його членів. Голова Комітету сенатор Джон Маккейн навіть зробив заяву з цього приводу, назвавши нового радника з питань національної безпеки "досвідченим і талановитим" фахівцем.

Як повідомляв Укрінформ, призначення 54-річного Герберта Реймонда Макмастера в кабінет Трампа відбулося 20 лютого. Макмастер отримав військову освіту в академії Valley Forge в 1980 році, через чотири роки він закінчив військову академію West Point.

Він проходив службу в Афганістані, брав участь у операціях в Перській затоці та звільнення Іраку. Крім того, Макмастер відомий репутацією критика операцій військового керівництва США у В'єтнамі.

Паралельно він захистив звання доктора філософії в Університеті Північної Кароліни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-