Іракські сили безпеки мають перевагу над ІДІЛ – речник Коаліції

Іракські сили безпеки мають перевагу над ІДІЛ – речник Коаліції

Укрінформ
Іракські сили безпеки за підтримки Міжнародної коаліції станом на зараз мають стійку перевагу в боях за звільнення населених пунктів Іраку від бойовиків "Ісламської держави".

Про це заявив у середу офіційний представник Міжнародної коаліції полковник Джон Дорріан, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Перевага знаходиться на стороні іракських сил безпеки, які нав'язують свою тактику бойовикам ІДІЛ, незважаючи на те, що противник продовжує застосовувати зусилля, щоб утримати Мосул у своїх руках", - зауважив Дорріан.

Він підкреслив, що іракські визвольні сили мають успіх, в тому числі в районі Мосула попри те, що терористи намагаються прикритися мирним населенням як живим щитом та здійснюють невибіркові обстріли, в тому числі руйнувати критично важливу цивільну інфраструктуру.

"Така тактика ІДІЛ не спрацьовує", - констатував представник Коаліції.

Коментуючи перспективи визволення міста Мосула, яке терористи ІДІЛ продовжують вважати своєю іракською "столицею", Дорріан зауважив, що "це просто питання часу". Він підкреслив, що іракські сили безпеки за підтримки Коаліції продовжують просуватися у звільненні всього міста, вибиваючи бойовиків в умовах щільної міської місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-