Прем'єр Іраку заявив про завершальну частину операції в Мосулі

Прем'єр Іраку заявив про завершальну частину операції в Мосулі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іраку Хайдер Аль-Абаді заявив про завершальний етап операції з відновлення контролю над Мосулом і закликав бойовиків  "Ісламської держави" здаватися, інакше вони будуть знищені.

Про це повідомляє Reuters.

"Битва в даний час знаходиться на завершальній стадії. ІДІЛ день за днем перебуває в більш обмеженому просторі, це їхні останні дні", - сказав Аль-Абаді.

Він пообіцяв, що іракська армія не буде чіпати сім'ї бойовиків, оскільки вони є мирним населенням, однак терористи будуть покарані і не уникнуть правосуддя.

Як повідомляв Укрінформ, іракським урядовим військам вдалося відбити у джихадистів терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) головний залізничний вокзал у західній частині Мосула.

Іракські військові також підтвердили інформацію про цілковите оточення західного Мосула. За оцінками представників антиісламістської коаліції, в західній частині міста й досі перебувають близько двох тисяч джихадистів, а також майже 700 тисяч цивільних, яких бойовики ІД використовують як живий щит.

Представники Пентагону та іракські військові зазначили, що керівництво ІД втекло з Мосула до Сирії з метою перегрупування сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-