ІДІЛ знову захопила стратегічний регіон в Іраку

ІДІЛ знову захопила стратегічний регіон в Іраку

Укрінформ
Терористи "Ісламської держави" знову встановили контроль над стратегічним регіоном Бадуш, розташованим на північний захід від Мосула.

Про це повідомив агентству Anadolu майор іракської армії Абдульазіз ад-Делімі. 

"За словами майора, терористи ІДІЛ напали на населений пункт Хамідат, висадивши в повітря три заміновані автомобілі і застосувавши ракети, міномети і важке озброєння", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті масованої атаки всього за годину контроль над регіоном Бадуш перейшов від армії до бойовиків.

Ад-Делімі повідомив, що міжнародна коаліція почала завдавати авіаударів по об'єктах ІДІЛ.

"У результаті боїв багато військовослужбовців загинули й отримали поранення. Інформації про нічні втрати поки що немає. Над регіоном піднімаються клуби диму. Ми вже звернулися до центрального командування армії з проханням відправити підкріплення", - сказав представник ЗС.

Регіон Бадуш має стратегічне значення, оскільки через нього проходить дорога, що веде до підконтрольних "Ісламській державі" районів.

Раніше повідомлялося, що іракським урядовим військам вдалося відбити у джихадистів залізничний і автобусний вокзали в західній частині Мосула.

Іракські військові також підтвердили інформацію про повне оточення західного Мосула. За оцінками представників антиісламістської коаліції, в західній частині міста досі знаходяться близько двох тисяч джихадистів, а також майже 700 тисяч цивільних, яких бойовики ІД використовують як живий щит.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-