У Європарламенті закликають заморозити переговори про вступ Туреччини до ЄС

У Європарламенті закликають заморозити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Укрінформ
У Європарламенті вкотре порушили питання про необхідність призупинення переговорів з Анкарою про вступ Туреччини до ЄС.

На цьому наголосив лідер європейських лібералів у законодавчому органі Євросоюзу Гі Верховстадт під час дебатів у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Замість подальших декларацій ми повинні зараз заморозити переговори про вступ (до ЄС - ред.) з Туреччиною", - заявив європарламентарій.

Верховстадт рішуче розкритикував внутрішню ситуацію у країні через придушення свободи слова та дипломатичний конфлікт, який виник між Туреччиною і Нідерландами.

"Це дуже цинічно, коли Ердоган (президент Туреччини – ред.) називає нідерландців "фашистами" і водночас повертає Туреччину до автократичної держави", - наголосив Верховстадт.

Як повідомляв Укрінформ, влада Нідерландів скасувала візит міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу і міністра у справах сім'ї і соціальної політики Туреччини Фатми Бетуль Сайан Кайі в Роттердам для участі в зустрічі з турецькою громадою цієї країни. Турецький міністр у справах сім'ї і соціальної політики у супроводі співробітників поліції була відправлена з Нідерландів до Німеччини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-