У Росії можуть заборонити поліцейським їздити за кордон – ЗМІ

У Росії можуть заборонити поліцейським їздити за кордон – ЗМІ

Укрінформ
В уряді Росії підтримали ідею заборонити співробітникам МВС країни виїжджати за кордон.

Про це повідомляє РБК.

Урядова комісія РФ із законопроектної діяльності дала позитивний висновок на законопроект екс-депутата від ЛДПР Дмитра Носова, внесений ще минулого скликання, восени 2015 року. Документ передбачає введення «тимчасового обмеження права громадянина Російської Федерації» на виїзд за кордон в тому випадку, якщо він є співробітником МВС або проходить цивільну службу в органах внутрішніх справ «на окремих посадах». Перелік посад визначить МВС.

Крім того, законопроектом пропонується заборонити службу в російському МВС тим, хто має посвідчення  на проживання або інший документ, що підтверджує право на постійне проживання в іншій державі.

Нині залишати Росію не можна тільки тим поліцейським, у кого є допуск до державної таємниці.

Це не перша спроба в Росії ввести обмеження на зарубіжні поїздки правоохоронців і силовиків. У квітні 2015 року рекомендації не виїжджати в західні країни розіслало своїм співробітникам керівництво МВС, ФСБ і Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків. Декілька співбесідників у поліції тоді розповідали російським ЗМІ, що всі офіцери, починаючи від командира взводу і вище, здали у відділи кадрів свої закордонні паспорти. Пізніше серед силовиків був негласно поширений і список небажаних до відвідин країн.

Зараз в структурі МВС РФ працюють майже 905 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-