У Сенаті США з'явиться законопроект для розслідування діяльності Russia Today

У Сенаті США з'явиться законопроект для розслідування діяльності Russia Today

Укрінформ
У верхній палаті американського Конгресу ініціюється законопроект, спрямований на розслідування джерел фінансування та ідеологічної наповненості контенту Russia Today в Сполучених Штатах.

Про це повідомило в вівторок впливове американське видання Politico.

"Сенатор від штату Нью-Гемпшир Джин Шахін вносить законопроект, який дав би Міністерству юстиції додаткові повноваження щодо розслідування англомовного російського ресурсу Russia Today America в контексті можливих порушень Закону про реєстрацію іноземних агентів", - зауважується в публікації.

Законопроект розширює повноваження Мінюсту щодо вимог від організацій інформації про їхні зовнішні зв'язки та джерела фінансування.

Як заявила сама сенатор, проект закону був ініційований після доповіді директора Національної розвідки про вплив Росії на президентські вибори в США минулого року, де фігурував також RT America. У доповіді, зокрема, йшлося, що телеканал ухилився від вимоги розкриття інформації.

"У нас є вагомі підстави вважати, що RT News координує з російським урядом зусилля з поширення дезінформації та підриває наш демократичний процес", - заявила Шахін.

Вона підкреслила, що американська громадськість має право знати про це.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-