Тіллерсон вирушає у перше турне до Азії

Тіллерсон вирушає у перше турне до Азії

Укрінформ
Глава американської дипломатії Рекс Тіллерсон у вівторок відправляється в азійське турне, під час якого впродовж тижня відвідає Японію, Південну Корею і Китайську Народну Республіку.

Як зазначили в Держдепартаменті США, основні питання його переговорів стосуватимуться ракетно-ядерної загрози КНДР, безпеки та економічних відносин у регіоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ця поїздка дозволить держсекретарю Тіллерсону обсудити з союзниками й партнерами не тільки цілий ряд питань двосторонніх відносин, але також, що не менш важливо, координацію стратегії боротьби з ракетно-ядерною загрозою, що насувається з боку Північної Кореї", - зауважила в.о. керівника бюро Держдепартаменту США у справах Азії та Тихоокеанського регіону Сюзан Торнтон.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати мають намір захищати своїх союзників, у тому числі Республіку Корея і Японію та "прагнуть спільно працювати з цього питання, в максимально можливій мірі, з такими важливими партнерами, як Китай".

Крім того, американська сторона націлена на подальше розширення й посилення економічних інтересів в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні й має намір розвивати співпрацю в галузі безпеки в регіоні з метою готовності відповідати на глобальні й регіональні виклики.

Заплановано, що делегація США на чолі з Рексом Тіллерсоном 15 березня відвідає Токіо, 17 березня – Сеул, й 18 березня розпочне зустрічі в Пекіні. Як очікується, глава Держдепартаменту США зустрінеться з вищим державним керівництвом трьох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-