Качинський: ЄС прямує дорогою до розпаду

Качинський: ЄС прямує дорогою до розпаду

Укрінформ
В ЄС зараз панує диктат однієї країни - Німеччини, яка всім диктує свою волю, зокрема щодо обрання Дональда Туска на голову Євроради всупереч позиції Польщі. Нинішній Євросоюз прямує шляхом, який веде до розпаду.

Про це під час прес-конференції у Сеймі Польщі заявив лідер правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“ЄС сьогодні керується однією країною. Немає чого приховувати: цією країною є Німеччина...Я не приховую, що ми розчаровані позицією пана Орбана (прем'єр-міністра Угорщини — ред.), але ми усвідомлюємо, настільки сильним був тиск і як сильно нинішній Євросоюз йде шляхом, який веде до розпаду”, - заявил він.

Він додав: якщо ЄС не зійде з цього шляху, то cтане “частиною історії”.

За його словами, новообраний голова Євроради Дональд Туск не обраний від Польщі, він “не є лояльним по відношенню до своєї країни”, а тому “не зможе функціонувати з біло-червоним прапором”.

Як інформувало агентство, в четвер на засіданні Євроради усі країни, окрім Польщі, проголосували за переобрання Туска на посаду глави Європейської Ради на чергові 2,5 роки. Глава польського уряду Беата Шидло після цього задекларувала, що заблокує підсумкову декларацію сьогоднішнього саміту ЄС у Брюсселі, що означатиме невизнання його результатів і його фактичну нелегітимність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-