ЦРУ: витоки WikiLeaks спрямовані на підривання американської розвідспільноти

ЦРУ: витоки WikiLeaks спрямовані на підривання американської розвідспільноти

Укрінформ
Центральне розвідувальне управління США висловило публічне занепокоєння з приводу чергової партії документів, опублікованих організацією WikiLeaks, попередивши, що усі американці мають відчути «глибоку тривогу» у зв'язку з потенційними наслідками.

Про це повідомляє «Голос Америки»

«Розкриття подібної інформації не лише ставить під загрозу американський персонал і операції, але також забезпечує наших ворогів інструментами та інформацією, здатними завдати нам збитку», - йдеться в заяві представника ЦРУ Джонатана Лю.

Він відмовився давати коментарі про достовірність 8771 документа, заявивши, проте, що немає практично жодних сумнівів, що WikiLeaks має намір «завдати збитку можливостям розвідувального співтовариства із захисту Америки від терористів та інших ворогів».

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер також висловив тривогу, заявивши журналістам у середу, що США «переслідуватимуть людей, які організовують витік секретної інформації».

«Таке розкриття інформації підриває нашу безпеку, нашу країну і наше благополуччя», - заявив він журналістам, додавши, що президент Дональд Трамп «украй занепокоєний».

Як і ЦРУ, Спайсер відмовився підтвердити достовірність документів, опублікованих WikiLeaks.

Проте декілька експертів з безпеки і колишні співробітники розвідки, які проглянули документи, заявили «Голосу Америки», що вони, очевидно, справжні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-