Трамп стурбований інформацією WikiLeaks і пообіцяв карати за витоки з ЦРУ

Трамп стурбований інформацією WikiLeaks і пообіцяв карати за витоки з ЦРУ

Оновлено
Укрінформ
Президент США Дональд Трамп "вкрай стурбований" порушеннями безпеки в Центральному розвідувальному управлінні (ЦРУ), що призвели до розголошення секретної інформації на ресурсі WikiLeaks.

Про це заявив під час брифінгу прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

За його словами, якщо інформація, оприлюднена WikiLeaks, виявиться правдою, реакція Білого дому буде жорсткою.

"Будь-хто, хто допускає витоки секретної інформації, буде притягнутий до відповідальності по всій строгості закону. Ми будемо переслідувати і залучати цих людей до відповідальності", - зазначив він.

Представник Білого дому офіційно не підтвердив, що оприлюднена інформація є дійсно матеріалами Центрального розвідувального управління США. Однак, він зауважив, що нова адміністрація розслідуватиме всі факти.

Під час передвиборчої кампанії Дональд Трамп вітав появу викрадених матеріалів на сайті WikiLeaks. Тоді ресурс опублікував особисті листування лідерів Демократичної партії, що в певний момент під час перегонів створило серйозну перевагу для самого Трампа. Він тоді навіть заявив: "Я люблю WikiLeaks!"

Американські спецслужби після багатократних перевірок підтвердили, що інформація була викрадена російськими спецслужбами, які видавали себе за хакерів.

Коментуючи це, речник Трампа Шон Спайсер у середу заявив, що ці випадки неможна порівнювати. За його словами, "існує велика різниця" між викраденням листів політичних лідерів і оприлюдненням секретних даних.

Як повідомлялося, напередодні сайт WikiLeaks опублікував першу частину пакету документів, які, як стверджується, є конфіденційними документами ЦРУ США і викривають масштабну хакерську програму відомства.

В оприлюднених документах розповідається про масштаби і напрямки глобальної секретної хакерської програми ЦРУ, її арсенал шкідливого програмного забезпечення і десятках загроз "нульового дня", які використовуються проти широкого кола продуктів американських і європейських виробників, в тому числі смартфонів iPhone від компанії Apple, Android від Google, Windows від Microsoft і навіть телевізорів Samsung, які, за даними WikiLeaks, перетворюють у таємні мікрофони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-