ЄС і надалі обстоюватиме гендерну рівність

ЄС і надалі обстоюватиме гендерну рівність

Заява
Укрінформ
Посадовці ЄС опублікували спільну заяву на підтримку гендерної рівності, а також проти дискримінації та насильства над жінками.

Текст заяви розміщено на офіційній сторінці ЄС у Фейсбуці. 

“Сьогодні Європейський Союз підтримує жінок в Європі та по всьому світу – так само як він це робив у часи, коли був заснований. Шістдесят років тому рівність між жінками і чоловіками було закріплено у Римському договорі як одну із засадничих цінностей Європейського Союзу. У ті часи відданість принципу «однакова зарплатня за однакову роботу» з боку Європи була унікальною в усьому світі. Відтоді ЄС продовжував рухати уперед цей принцип та досяг відчутного прогресу на усіх фронтах. Ми невпинно працюємо, аби захистити права жінок та дати їм можливість протистояти дискримінації та насильству, що грунтується на питаннях гендеру”, - йдеться у заяві.

“У 2016 році показник зайнятості серед жінок у Європейському Союзі досяг найбільшої позначки за усі часи – 65,5%; однак й досі залишається велика різниця, якщо порівнювати з аналогічним показником серед чоловіків, – 77%”, - зазначають посадовці ЄС.

Загалом Європейська Комісія веде боротьбу проти нерівності у таких ключових напрямах: робота, зарплатня, сфера прийняття рішень і насильство, а 2017-ий ЄК оголосила роком викорінення усіх форм насильства над жінками та дівчатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-