Сенат Канади підтримав Угоду про вільну торгівлю з Україною

Сенат Канади підтримав Угоду про вільну торгівлю з Україною

Укрінформ
Верхня палата федерального парламенту Канади абсолютною більшістю голосів підтримала ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою у другому читанні.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосувало 102 сенатори (всього у канадському Сенаті - 105 членів).

Перед остаточним голосуванням у третьому читанні документ має повторно отримати погодження профільного комітету, однак зазвичай цей етап минає легко. Відповідно, фінальне голосування може відбутися вже наприкінці березня-початку квітня.

Після затвердження Сенатом, наступним кроком з боку Канади на шляху до набрання Угодою чинності стане її підписання генерал-губернатором. Однак, аби Угода почала діяти, її має схвалити також парламент України.

Нагадаємо: нижня палата парламенту Канади одноголосним голосуванням завершила процес ратифікації цього документу ще в лютому. Сама Угода була підписана 11 липня цього року під час візиту Джастіна Трюдо до Києва. Із вступом її у дію, Канада негайно скасує мита на 99.9% українського імпорту. Своєю чергою Україна теж скасує 86% мит на імпорт з Канади, впродовж  7 років привівши митну політику до паритету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-